Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


torsdag 5 april 2012

Jesus, påsken och jag

Den som har läst lite på min blogg kanske har märkt att jag nämner Gud ibland, så där i förbigående nästan. Han är en viktig person i mitt liv, och nu i påsk tänkte jag skriva lite om varför det blev så och hur det gick till när jag bestämde mig. Häng med den som vill.Under gymnasiet tyckte jag att jag visste vad det innebar att tro på Gud, och jag hade en bild av att man skulle kunna bibeln (åtminstone till stora delar), vara duktig på att be och bara göra snälla saker. Jag passade verkligen inte in i den bilden och var inte intresserad men andra fick gärna hålla på om de ville, och jag kände nog egentligen att Gud var på riktigt. Fast jag ville vara fri och inte bli tillsagd vad jag skulle göra och inte. Och jag ville abslout inte att någon skulle säga att jag inte dög som jag var.

När jag var 19, 20 år vände det. Gulfkrisen kom med Saddam Husein i spetsen och rörde till i världsordningen, och många i min klass blev livrädda. Folk pratade om att tredje världskriget kanske skulle bryta ut nu, och jag blev också rädd. Tänk om alla skulle dö nu? Det fick mig att börja tänka på Gud, och döden, och meningen med livet, och plötsligt blev det viktigt för mig att veta vem Gud var och om han var intresserad av mig. Jag började läsa bibeln på kvällarna, och bad den enda bön jag kunde: "Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är...". Efter ett tag lade jag till: "Gud, om du finns, hjälp mig då att tro på dig."

Efter några månader fick jag möjlighet att åka till England och plugga. I Brighton hittade jag en vän som var prästdotter och trodde på Gud, och vi pratade och gick i kyrkan (fast vi gick mer på puben), och jag blev vuxen det året. Ju mer jag läste om Gud, desto mer intresserad blev jag. Men jag hade många frågor och åsikter, och tyckte att en del av det jag läste var svårt att förstå.

Ja, det räcker nog för idag. Fortsättning följer.

6 kommentarer:

 1. Inte lätta frågor det där med tro och Gud men intressant. Jag tittar nog in och läser fortsättningen på hur du lärde känna Gud.
  Glad Påsk!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte lätt, men spännade frågor tycker jag. Ha en skön påsk Maria!

   Radera
 2. Fint att du berättar! Det kanske fler skulle göra ...
  På den här bloggen delar jag, som du, på ditten o datten, och nämner Gud: http://provtyckningar.blogspot.se/
  En skön påsk önskar jag dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Den bloggen ska jag kolla in, tack för tipset!

   Radera
 3. Vad glad jag är att du berättar. Jag skulle vilja tro och gör det också på något sätt. Men jag skulle vilja kunna vila i det mer. Hoppas att du och dina kära får en härlig helg! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt Lotta! Stora vårkramar!

   Radera