Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


lördag 15 september 2012

Lördag

I den här familjen har lördagen blivit en väldigt lugn dag - mer för att det råkade bli så än för att vi valde det. Det blir nämligen lätt så när man bosätter sig i England med en sjuksköterska till man. Schemat läggs om från vecka till vecka, och med ständig personalbrist måste han jobba långa pass nästan varje helg. I september och oktober kommer han inte vara ledig en enda lördag.

Så. Då blir det lugnt i huset. Inga kalas, inga stora utflykter, bara barnen som leker med kompisar och jag som sköter huset och tar det lugnt i övrigt.

Man skulle kunna bli less. Tänka att det är just typiskt! Men jag valt att vara glad för det positiva som det här för med sig istället. Jag behöver fortfarande mycket vila efter en utmattning för ett par år sedan. Barnen har långa skoldagar och njuter av lugna lördagar med vänner. Maken och jag får möjlighet att vara lediga tillsammans under veckan, när barnen är i skolan. Och när vi flyttar hem och Mr Stenlund får ett svenskt jobb med tjänstgöring var tredje helg - då kommer det kännas som att vi är i himmelriket!

2 kommentarer:

  1. Ja, ta det lugnt och var rädd om dig! Hälsar en som också fortfarande behöver mycket vila...

    SvaraRadera
  2. Börjar tanken på tillbakaflytt kännas mer påtaglig?

    SvaraRadera