Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


måndag 31 december 2012

Nästa etapp


Jag gillar egentligen inte nyårshelgen särskilt mycket, och är trött på att fira efter flera veckor av advent och den stora urladdningen Julen. Men en sak gillar jag, och det är att man kan fundera igenom hur livet blev och tänka igenom hur man vill bygga nästa fas av vägsträckan.

Mitt liv det här året blev på många sätt en parentes. Vi vet att vi inte ska bo här för evigt, och det liv vi lever nu kommer förändras inom en inte allt för avlägsen framtid. Men ändå är jag tacksam för det här året. Jag har kunnat ge barnen tid i år - mer än jag hade kunnat om vi hade satsat annorlunda. Jag har kunnat fortsätta studera, och bli nyförälskad i "mina" ämnen. Jag har haft tid att lära känna mig själv bättre - både styrkor och svagheter - och kunnat utvärdera en del av det som hittills varit självklart i mitt liv. Jag har upptäckt nya rynkor, dessa härliga och läskiga tecken på mänsklig mognad. Jag har fyllt 40 och tycker mig inse att varje ålder vi får är en gåva, att upptäcka och glädjas över.

Nästa fas av vägsträckan vet jag naturligtvis ingenting om, förutom att den blir full av utmaningar. Riktiga utmaningar som jag i nuläget undrar hur vi ska klara. Och jag vet att vi kommer behöva Gud, varandra och en hel del mod (alternativt dumdristighet) för att segla i mål om ett år och kunna säga att det blev ett bra år och att vi klarade det.

Det är så skönt att vi inte behöver möta framtiden ensamma. Någon står redan där och väntar på oss - trygg, stark och säker - i all vår otrygghet och svaghet. Jag önskar dig ett riktigt gott 2013.

4 kommentarer:

 1. Du skriver om det gångna och framtiden på ett sätt som inger lugn, tillförsikt!
  Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Kära Ulrika, jag önskar dig och hela din härliga familj en fin avslutning på 2012 och en riktigt god början på det nya året. Kan ni inte ta färjan och komma hit en helg?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, det skulle vi så gärna vilja göra! Erik har äntligen blivit lovad varannan helg ledig så det skulle kanske till och med funka... Stor kram och Gott Nytt År till er med!

   Radera
 3. Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År. Oavsett vad 2013 har med sig så tror jag helt säkert att ni ror det i land.
  Kram Maria

  SvaraRadera