Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


fredag 1 juni 2012

Vissa dagar...

... ska man vara extra snäll mot sig själv tycker jag. Inte kräva för mycket. Våga vara lat och göra inget särskilt.

Jag tror att vår tid är överupptagen med effektivitet. Men eftertanke behövs också, och kreativitet, och kärlek, denna sällsamma, vackra blomma. Och de växer bäst i skuggan av ingenting särskilt. De behöver tid - och ljus, och rymd - för att växa i våra liv.

Nåd är ett gammalt ord som jag smakar på ibland. Nationalencyklopedin beskriver det som Guds ovillkorliga kärlek, den kärlek som inte behöver förtjänas. Det är en skön tanke att vi inte behöver förtjäna, eller bevisa, eller försöka övertyga om att vi nog faktiskt är värda att älska. Någon älskar oss ändå.

4 kommentarer:

 1. Så där känner jag just nu, att jag måste vara lite snäll mot mig själv. Inte ha för bråttom och inte stressa för mycket. Ibland orkar man liksom inte bevisa eller övertyga;)
  Ha en fin helg!
  Maria

  SvaraRadera
 2. Vad spännande. För mig är ordet nåd lite negativt laddat. Jag känner det som att en person vänligt, men lite nedlåtande, tittar på en person från ett ovanperspektiv. Att det finns en ojämlikhet i maktposition. "Hon tittade nådigt på sina undersåtar." Ungefär. Men, nu när jag läser det du skriver så förstår jag att det jag känner inte är den ursprungliga betydelsen. Du skriver så intressanta saker, sånt jag går och tänker på efter jag varit här. Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Ja du, det där med att behöva varva ned, det är inte helt lätt men väl så nödvändigt. Nåd fick en ny innebörd för mig precis :-)

  Ha det gott

  SvaraRadera