Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


söndag 31 juli 2016

Utflykt

Vi åkte på utflykt idag, till Limön som är en av få öar i skärgården utanför Gävle. När man kliver av båten är det som att komma till Saltkråkan varenda gång, jag bara väntar mig att farbror Melker ska gå förbi på väg till sin båt och Westerman röka pipa på bänken utanför affären. Men de dök inte upp den här gången heller.


Vi travade runt nästan hela ön. Mr Stenlund hade med sig en liten skottkärra till all mat (två mammor hade packat för varsitt kompani så utrymmet gick åt), och vi tog personbästa med att fika fem gånger på sex timmar. Rekordet var när vi åt glass utanför handelsboden och sedan tog lite kaffe trettio meter längre upp i backen. Men jag klagar inte.

Vi klättrade i fyren. Eller mammorna plåtade dem som klättrade i fyren.


Sedan hoppade vi förstås på stenar vid vattnet - det bästa med sommar om man frågar mig. Och hittade en död säl i vattenbrynet. Jag trodde det var en mindre val först, eller en tonfisk eller kanske en (något oformlig) sjöjungfru.Och rätt som det var kom båten tillbaka och hämtade alla glada semesterfirare. Det har varit en alldeles underbar dag.8 kommentarer:

 1. Du missade att när vi druckit upp kaffet (en slät kopp) på båten så annonserade kapten att alla passagerare fick tårta. Så då blev det sex gånger. /mrstenlund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hö hö, du har rätt, jag ger mig :)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. En alldeles, alldeles underbar. Avslutade med hela(!) familjen på fotboll samt firade den smått unika tillsammansheten med att invadera bästa glasskiosken på hemvägen. Tack för idag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt! Har skickat bild till dig, återstår att se om messet kommer fram.

   Radera
 3. Det är ett jättemysigt utflyktsmål.
  Vi har också varit där ibland.
  Hälsningar Marina Nygren Eriksson

  SvaraRadera
 4. Hurra för vackra platser som lockar till 6x fika :)

  SvaraRadera