Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


onsdag 7 september 2016

Tacksam på onsdagen

Det finns några på nätet som skriver tacksamma listor på måndagar, över sådant de är glada för just den dagen. Se till exempel Eva Trillians blogg. Jag har tänkt vara med ett tag nu, men eftersom jag inte är det minsta intresserad av att lära mig hur det funkar med länkar och annat så blir det inte av. Och måndagarna går. Och går. Så nu är jag lite wild and crazy och skriver min onsdagslista istället, i väntan på att jag ska fatta hur det funkar.

Just idag är jag tacksam för...

Att katten inte har släpat hem lemlästade möss och råttor på ett tag, utan bara går omkring och är trevlig. Och lite rufsig i kalufsen kanske, men ändå.

Att vår andra katt bevisar tesen att man kan vara både cool och skraj samtidigt, och veta exakt vad man vill samtidigt som man inte har en aning. Hon är en skör och känslig liten själ med världens mest kaxiga jam, och åsikter. Och om hon kan, så kan vi andra. Bring on the självmotsägelser.

Att jag är jag. Faktiskt. Efter 44 år som just jag tycker jag att det är rätt så trevligt.

Att hösten är här. Den krispiga luften, färgerna som börjar skifta så sakteliga, vardagslunken som kommit tillbaka från semestern, och så mörkret förstås. Jag vet, i november är det kanske inte kul längre, men varför dissa julmaten bara för att den är trist vid tjugondag Knut liksom .

Att mitt jobb är roligt och inspirerande. Och att orken räcker till lite mer nu. Allt jag har lärt mig om livet och mig själv under sjukskrivningen.

Att imorgon är det tänkt att vara torsdag. Och att då finns det andra saker att vara tacksam över.


3 kommentarer:

  1. Tacksam kan man verkligen vara alla dagar i veckan :)

    Om du vill länka hos mig (vilket man också kan alla dagar i veckan - länken stänger inte förrän på söndag eftermiddag :)) tar du länken (det som står i adressfältet när du öppnar ett specifikt inlägg i din blogg) till ditt publicerade inlägg (Den här gången ser det ju ut så här: http://mrsstenlund.blogspot.se/2016/09/tacksam-pa-onsdagen.html), kopierar det och lägger det i formulärets om dyker upp när man tryckt på den blå knappen :)
    Lycka till - och välkommen :) - och om du inte gör det kommer jag ändå hit och läser :) Du skriver fint!

    SvaraRadera