Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


måndag 6 augusti 2012

Nymans på sommaren


Om man gillar utflykter och ska vara i England i mer än en vecka tycker jag att man ska överväga att bli medlem i National Trust. Man får uppleva så fascinerande sidor av detta vackra land, och får tillfälle att se in i världar som man annars skulle missa. (Och det vill man kanske inte.)Vi åkte till Nymans idag igen, ett par mil från Gatwick och lika många ljusår från vårt lilla tegelhus från 60-talet. Stor romantikfaktor. Delar av huset är intakta medan andra brann ner för många år sedan. Men ruinerna är fortfarande vackra.

 

För att inte tala om duvslaget. Bara ordet duvslag får en att nästan dåna.


Jag plåtade den här nischen för att den var vacker. Sedan fick vi tillbringa halva eftermiddagen där, när regnet började störta ner och åskan mullrade mellan kullarna. Tur man har fika med sig och kan sitta länge i skydd för regnet. Och filosofera.


2 kommentarer:

  1. Man kan nästan känna doften av stenen i de historiska byggnaderna. Vacker!

    SvaraRadera
  2. Underbara byggnader. Mina pojkar var riktigt riddar tokiga som små och varje gång vi åkte till stugan besökte vi Bohus fästning. När vi var i Parga i Grekland tillbringade vi massor av timmar i en borg liknande den du visat. Vill så gärna åka till England och köra runt någon gång. Vi har bara varit i London.
    Kan tro at det inte gjorde så mycket att regnet kom. Vad härligt att bara sitta där under den fina portalen. Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera