Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


torsdag 19 juli 2012

Sista skoldagen


Idag är det äntligen skolavslutning, och i veckor har barnen och föräldrarna masat sig upp på morgnarna med bara en längtan, sovmorgon och ledigt! Dottern och resten av year six gick till skolan i morse för att ta avsked från sin första skola, och om några veckor börja ett nytt liv några hundra meter bort (men samtidigt i helt en annan värld): secondary school. Med andra ord börjar hon "högstadiet" till hösten, elva år gammal - och jättestor!

Och jag undrar i mitt stilla sinne - när ska man känna att man hinner med? Vi har ju längtat efter den här dagen sedan i maj - efter sommarlov och lata dagar - men nu när den är här och en epok tar slut för vår lilla tjej, så undrar jag ändå vart tiden tog vägen. Men vissa saker förblir väl gåtor gissar jag. Som tidens gång, hur det kan bli bild på tv:n, var universom tar slut och hur det kan samlas så mycket disk på våran köksbänk.

2 kommentarer:

 1. Halloj!
  Då blir det väl sommarlovs tårta i dag då. Jag håller med dig, tiden går alldeles för fort. Din tanke med disken är ju bara sååå klockren. Vankas det semester nu då, blir det en tur till Sverige kanske, eller? Jag vet inte varför du inte kunna länka vidare till mitt paradis men kolla under etiketterna om du vill. Mitt paradis.
  Ha en fin dag och njut massor.
  De största kramarna Kristina

  SvaraRadera
 2. Så skönt, för er alla, med sommarlov :)
  Hoppas ni får ett skönt lov! Sovmornar o allt!
  Och känna att man hinner med? Det kommer man aldrig att göra ;)Men det är verkligen en gåta att vi har samma fenomen i köket? Är det globalt?

  SvaraRadera