Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


söndag 22 juli 2012

Tillsammans

Tillsammans är temat för Edith och jag och Mamma med ambitioners fina fotoutmaning. Jag tänkte direkt på  ett vykort från min barndom där två kaninen lyfte varandra i öronen och där det stod: Tillsammans är vi starka! Jag vill spinna vidare på det temat. För tillsammans är vi faktiskt starka!


Tänk bara på Egypten för några vintrar sedan, där Mubarak avgick på grund av vanliga människor som fick nog och med gemensamma krafter förmådde honom att lämna sin post. Inte en dag för tidigt.
 

Eller på den där 13-åriga tjejen som samlar in namnunderskrifter för att pressa de stora ungdomstidningarna i USA att sluta lyfta fram ett förvrängt och orealistiskt kroppsideal. Det initiativet har redan fått en av de stora tidningarna att ändra sig.
 

Jag tror faktiskt att vi med förenade krafter kan förändra mycket här i världen! Precis som vattnet som urholkar stenen, eller som en stor våg som bryter ner allt motstånd. Demokrati i praktiken, och inte bara i teorin.

7 kommentarer:

 1. Underbar tolkning. Jag skrev det samma. tillsammans är vi starka. Underbara bilder. Jag tycker oftast det är svårt att få till fina vatten bilder. Ha en fin dag. Kram Kristina

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att vi är starka tillsammans. Vackra bilder och kloka ord!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jättejättefin tolkning!! Tänkvärt och klokt! Och så vackra bilder!!

  Stöööööööööööörsta kraaaaaaamen aka

  SvaraRadera
 4. Men du har ju bara såå rätt! Ibland önskar man att vi var bättre på att nyttja det. Intressant tolkning av temat!

  SvaraRadera
 5. Men du har ju bara såå rätt! Ibland önskar man att vi var bättre på att nyttja det. Intressant tolkning av temat!

  SvaraRadera
 6. Så fint du skriver! Helt rätt ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera