Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


fredag 3 februari 2012

I wish...

Sjuksköterskan som samlade in döendes tankar om vad de ångrade mest i livet fick mycket intressanta svar. Här kommer deras vanligaste regrets, i rangordning:

 1. I wish I'd had the courage to live a life true to myself, not the life others expected of me. (Hm, jag jobbar på det, när jag är 40 måste jag vara fullärd. Hoppas jag.)
 2. I wish I hadn't worked so hard. (Kanske skulle avsluta översättningen tidigt ändå och gå på den där promenaden innan barnen kommer från skolan?)
 3. I wish I'd had the courage to express my feelings. (Det kan jag i alla fall. Jag kanske är lite väl bra på det om jag ska vara ärlig.)
 4. I wish I had stayed in touch with my friends. (Det svåra är  - med hundratals vänner på facebook och en massa flyttar till nya platser och nya vänner - hur ska man få till det?)
 5. I wish that I had let myself be happier. (Den här sista punkten kanske jag återkommer till. Men lycklig, det är jag.)
De sade ingenting om mera pengar, bröstimplantat, kändisfester eller karriär. Intressant. Kanske skulle tipsa kvällstidningarna om vad som verkligen är viktigt för folk.

2 kommentarer:

 1. Jag har hälsat på här hos dig och blivit sittande en lång stund! Jag blir så varm och glad av att läsa dina texter och av dina bilder. Jag älskar också England, funderar mycket på det vackra i det lilla och tänker på Gud. Även om det sista är fyllt av... tvekan kanske? Jag ser fram emot att läsa mer! / Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å tack Lotta, jag blir jätteglad! Välkommen tillbaka, och jag tittar snart in hos dig igen :-)

   Radera