Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


torsdag 5 januari 2012

Buxted Park


Våra svensk-norska vänner tillika familjemedlemmar har anlänt - de vinglade högt över Nordsjön i ett litet Ryanair-plan i motvinden sent igår och nu gläder de våra hjärtan vid köksbordet och i soffan. De vuxna passade på att ta en välbehövlig - och lerig - promenad innan barnen kom från skolan, och vi hamnade i Buxted Park, där det bland annat står en liten kyrka från 1200-talet.
I ett hörn av kyrkan fanns det sötaste lilla bord med marmelad och annat som tanterna kokat ihop till församlingens fromma. Alla dessa tanter, de verkar finnas överallt och tillhör en alldeles egen kultur som inte har att något att göra med vilket land de kommer ifrån. De kokar sylt och bakar och lagar mat i det tysta, och gör livet lite bättre för många av oss med sin omsorg. Och bara genom sin existens och sina burkar inger de ett litet, blygsamt hopp om mänskligheten.Men jag undrar just vad Homer´s Hot Horseradish -  Homeros Heta Rättikor - smakar egentligen.

3 kommentarer:

 1. Ljuvliga bilder!
  Det finns så mycket jag vill se när jag är hos er, hur ska jag hinna allt...?
  Tur att du bloggar så jag får se mer än jag hinner irl :)
  Pöss!

  SvaraRadera
 2. Finns bara ett svar - du får stanna länge :-)
  Tänker på och ber för er idag och finns vid datorn från 10 svensk tid om du vill något...

  SvaraRadera
 3. Jag gissar att Homer kokat ihop en sötstark pepparrotsröra som passar bra till lamm eller fläskstek. Hoppas du köpte en burk!

  SvaraRadera