Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


lördag 21 januari 2012

Pooh Corner

Vid bor vid gränsen till Ashdown Forest, ett stort landområde som Henrik VIII hade som jaktmark och där Kristoffer Robin bodde med sin pappa och sin älskade Nalle Puh. När vi berättade för barnen att vi att vi skulle till nämnda skog på utflykt idag - och kanske till och med till Pooh Bridge, för där kan man kasta pinnar - sade B med låtsad bestörtning: "Poo Brigde!? I don't want to go to a bridge that's made of poo"!

Vi skippade alltså bron och åkte till the Sandy Pit, Heffalump Trap och The North Pole istället, andra platser som nämns i sagorna, och så avslutade vi förstås med att åka till Pooh Corner och fika.


 

Världens mysigaste lilla tearoom kom vi till. Nej okej då, kanske inte, det finns ju så många härliga ställen. Men mysigare än så här blir det i alla fall inte för oss. Mr Stenlund ville köra ut gästerna direkt och inreda vår nya cottage-bekantskap som sommarstuga.


Det bästa med fiken i England är alla små kannor man får: en för te, en för mjölk och så en för det varma vattnet, eftersom de kör med bag in och teet kanske måste spädas. Nåväl, det känns som att sitta i flickrummet med sin lilla dockskåpsservis och leka. Och då klagar jag inte. 


Och här är kartan över 500 Acre Wood som området egentligen heter, med Puhs värld prydligt ditritad. Bilder från Ashdown Forest får nog vänta till imorgon tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar