Vinden blåser vart den vill - vi blåste vidare


tisdag 3 januari 2012

Om Sullivan och New York

Sista dagen på jullovet. Vinden viner så trädgårdsplanken bågnar, och det sjunger i skorstenarna. En bra anledning att stanna inomhus med andra ord. Barnen leker kurragömma under trappen och jag fick inspiration att testa några nya recept.

Bakade No Knead Bread från Sullivan's bageri i New York. På det viset känns det som att vi får känslan av the Big Apple i alla fall, fast vi aldrig har varit där.


Man gör så här: vifsar ihop lite mjöl med vatten, salt och pyttelite torrjäst kvällen före, och lägger  gladpack över bunken. Låter stå i minst 12 timmar innan man viker ihop degen ett par gånger och lägger det att jäsa igen. Sedan ska det in i ugnen. Så enkelt, och stadigt och gott. Vill man kolla in receptet på riktigt kan man göra det här.Vill man ha receptet på svenska kan man be mig lite snällt.

Sedan måste jag ju testa ett linspålägg med, att ha till brödet. Inte från New York kanske, men GI-märkt minsann. Kokade 250 g röda linser mjuka, fräste 1 finhackad röd paprika och soltorkad tomat i 3 msk av tomatoljan (vanlig olivolja funkar också jättebra). Sedan blandade jag ihop allt med paprikapulver, rosépeppar, salt och svartpeppar, och mixade till typ slät konsistens. Hm. Nice med lite oväder. Nu, fika!
2 kommentarer:

  1. Hej :)

    Ska läsa om ditt bröd och svara mer en annan kväll ;) blev ett litet inlägg ändå ikväll - kanske bara blir i lagom takt ;)

    Kramar!

    SvaraRadera